Yoga en kanker

Op het moment dat je te horen krijgt dat je kanker hebt, komt er veel op je af. De diagnose en de behandeling brengt meestal veel spanning en onzekerheid met zich mee.Voor mensen met kanker en mensen die kanker gehad hebben, heeft Yogastudio Balans een speciale cursus ontwikkeld. D.m.v. ontspanningsoefeningen, ademhalingsoefeningen, meditatie en bepaalde houdingen gaan we in de cursus bezig met gevoelens van angst en/of spanning, omgaan met pijn en vermoeidheid, een goede verdeling van je energie, acceptatie van veranderingen in/aan je lichaam, acceptatie van de situatie zoals die is enz.

Omdat het bij yoga niet gaat om de prestatie is de cursus geschikt voor elk niveau en kunnen de oefeningen in principe in iedere fase van de ziekte worden gedaan. De lessen worden individueel of in een klein groepje gegeven. Hierdoor is er voldoende ruimte voor individuele aandacht en kunnen oefeningen waar nodig ook worden aangepast aan de persoonlijke behoeften of mogelijkheden van de cursist.

Omdat de momenten van ontspanning zo belangrijk zijn en het goed is om je lichaam tijdens je ziekte ook weer eens op een positieve manier te ervaren, is een eenmalige ontspanningsmassage van een uur bij de cursusprijs inbegrepen.