Cursus babymassage

Voor kersverse ouders is er de mogelijkheid een cursus babymassage te volgen.Bij babymassage worden de huid en de spieren van de baby liefdevol gekneed en gewreven. Dit dient heel zorgvuldig te gebeuren.

De massage zorgt voor een goede doorbloeding en een gelijkmatige warmteverdeling door het babylijfje. Door massage kan het kindje voedingsstoffen beter opnemen uit het bloed, wat de groei stimuleert. Daarnaast verlaten afvalstoffen het lichaam door transpiratie en via de stoelgang. Massage verbetert de weerstand tegen ziektes.
Door de massage kun je een gespannen of huilerige baby helpen ontspannen. Ook bij darmkrampjes kan een gerichte massage verlichting brengen. Ook voor baby’s zonder deze problemen is massage voor zowel de ouder als het kindje een heerlijke ontspanning. De massage versterkt de band tussen ouder en kind. Behalve masseren leer je ook verschillende draagtechnieken en (als je dat wilt) hoe je je kindje kunt inbakeren. (Dit is het in doeken wikkelen van een baby, met als doel rust te brengen)

De cursus bestaat uit 5 lessen van een uur.Voor het volgen van de cursus moet je baby minimaal 6 weken en maximaal 9 maanden oud zijn. De lessen worden gegeven in kleine groepjes van maximaal 6 ouders met hun kindje.
Het is ook mogelijk individueel lessen te volgen. In bepaalde situaties kunnen de lessen ook bij iemand thuis worden gegeven.

De cursus start over het algemeen drie keer per jaar.